פוליפים באף

תוכן עניינים

הכל אודות פוליפים באף

פוליפים באף

לא בכל המקרים, כאשר מדברים על ניתוח אף, מתכוונים לניתוח אסתטי, שמטרתו לשנות את המבנה האנטומי של האף, ולאפשר למטופל שעובר את הניתוח, ליהנות מפרופורציות וממבנה של אף מושלם או לפחות כמעט מושלם. מטופלים רבים, סובלים במשך שנים מבעיות נשימה או בעיות מבנה במחיצת האף, ולכן ברצונם לבצע ניתוח רפואי, שישפר או לחלופין יעלים את הבעיה. הניתוחים הנפוצים ביותר שמתבצעים במטרה לתקן בעיה באף הם ניתוח מחיצה, ניתוח בקונכיות וניתוח להסרת פוליפים באף. מטרתו של ניתוח מחיצה הוא להוביל לנשימה חלקה ולשפר את תפקודה של מערכת הנשימה. אותה המטרה מושגת גם בניתוח בקונכיות.

פוליפים באף – מהם ולמה צריך להסירם?

פוליפ באף, הוא למעשה סוג של גידול הנוצר בתוך חללי האף ובסינוסים. פוליפים באף מזכירים צורה של טיפה. לצערנו, קיימים פוליפים אשר גדלים, חוסמים את החללים של האף ועלולים לגרום לתופעות לוואי שונות כמו אף סתום, נזלת מוגברת, סינוסיטיס, כאבי ראש ואף במצבים מסוימים, לפגוע בחוש הריח והטעם שלנו. יש קושי לזהות סיטואציה של התפתחות פוליפים, זאת משום שהתופעות המלוות את אותה התפתחות, מזכירות צינון או שפעת. במידה ואתם מרגישים שתופעות הלוואי שציינו, לא חולפות זמן מה, ייתכן כי מדובר בהתפתחות של פוליפים, ולכן מומלץ להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון מומחה.ניתוח מוצלח של הפוליפים באף

כיצד הפוליפים נוצרים באף, ומדוע הם עלולים להיות מסוכנים?

פוליפים באף נחשבים לגידולים שכיחים בקרב אנשים רבים, אשר סובלים מאלרגיות כאלה ואחרות. למעשה, פוליפ באף נוצר בדרך כלל בעקבות דלקת שהתפתחה ברירית האף ובסינוסים. הפוליפ מצליח להיתלות בצורה ייחודית בגובה האף, ולעתים עם הזמן הוא מגיע עמוק לחלל האף. במקרים קיצוניים, הפוליפים שהצליחו להתפתח, ממלאים את כל חלל האף ואת הסינוסים עצמם. ברוב המקרים, התפתחות של פוליפים איננה פוגעת באיכות החיים של האנשים אותם הם תוקפים, אך יחד עם זאת, קיימים מקרים בהם הפוליפים, מפריעים לכניסה של אוויר, מה שפוגע ביכולת לנשום בצורה סדירה דרך האף. דבר נוסף שעלול להתרחש כתוצאה מהתפתחות של הפוליפים, הוא הצטברות של נוזלים שעלולה לגרום לדלקת חמורה. דלקת בסינוסים, עלולה להוביל לזיהום ולהופעה של מוגלה שילוו בתופעות כמו כאבי ראש חזקים ותחושת לחץ באזור העיניים והמצח.

ניתוח להסרת פוליפים – איך זה מתבצע?

ניתוח לפוליפים באףניתוח להסרת פוליפים, מתבצע על ידי החדרה של מכשיר מיוחד הנקרה אנדוסקופ. למכשיר זה מחוברת מצלמה מיקרוסקופית, שמסייעת למנתח לזהות את הגישה לפוליפים ולהסירם בעזרת מכשיר נוסף המכונה שייבר. השייבר שואב אליו את הפוליפים וכך מתבצעת כריתה מושלמת. שיטה נוספת לבצע ניתוח מסוג זה, הוא באמצעות  מכשיר הלייזר אשר צורב את הרקמות הפוליפיות ומעלים אותן לחלוטין. ברוב המקרים, לאחר הניתוח ייתכנו דימומים המלווים בתחושת אי נוחות זמנית. בחלק מהמקרים, יידרשו המטופלים להגיע שוב לרופא המנתח להסרה של מוגלה שהצטבר, אך ברוב המקרים ההחלמה היא פשוטה וקצרה. אנשים שעברו ניתוח להסרת פוליפים, מעידים על שיפור ניכר באיכות חייהם. חשוב לציין שיש מצבים בהם הפוליפים חוזרים להתפתח, גודלים שוב, מה שלעתים דורש ניתוח נוסף. כמו בכל ניתוח, גם ניתוח להסרת פוליפים מלווה בסיכונים, ביניהם דימום חריג, פגיעה בעין, נפיחויות קשות ועוד, אך רוב הסיכונים נדירים.

מהו ניתוח פוליפים באף?

ניתוח פוליפים באף

פוליפים באף היא תופעה שכיחה ונפוצה בקרב האוכלוסייה. למעשה, מדובר בגידולים קטנים, המתחילים לצמוח בחלקו העליון של האף, ועם הזמן מתפשטים לכיוון מטה דרך התעלות (לא תמיד). הפוליפים דומים לצורה של אשכול ענבים שקוף, והם מחוברים זה לזה בקרום. לא בכל המקרים, אנשים הסובלים מהתפתחות של פוליפים באף, חייבים לבצע ניתוח. רק אצל אנשים הסובלים מקשיי נשימה, פגיעה בחוש הריח, כאבי ראש בלתי נסבלים ותופעות לוואי נוספות, הנוצרות בעקבות חסימה מלאה או חלקית, יידרש ביצוע ניתוח פוליפים באף. תופעות לוואי נוספות שעלולות להתפתח, כתוצאה מחסימה של פוליפים את תעלות האף, הן נזלות קשות וחוזרות, זיהומים, נפיחות וכאבים חדים באזור הראש והמצח.

מחירים לניתוח פוליפים באף השוואה

ניתוח פוליפים באף – האם הוא מתאים לכל אחד?

למעשה, תופעת הפוליפים יכולה להופיע אצל כל אחד ללא קשר לגיל או למין שלו. פוליפים באף, לרוב יובילו להופעה של אלרגיות מסוגים שונים. פרט לביצוע של ניתוח פוליפים באף, המתאים לאנשים הסובלים מהתופעה בדרגת קושי בינונית עד גבוהה, יש דרכים נוספות לטפל בתופעה, מבלי לבצע ניתוח כירורגי בהליך פולשני להסרת הפוליפים באף. חלק מהטיפולים כוללים תרופות, סטרואידים, תרסיסים ועוד. אלו, אמורים להקל על תופעות הלוואי ולהימנע מביצוע ניתוח. ההחלטה האם לבצע ניתוח להסרת הפוליפים, חייבת להתבצע לאחר התייעצות עם רופא מומחה, המכיר את התופעה מקרוב והתנסה בניתוחים מסוג זה.

איך מתבצע הליך הניתוח להסרת פוליפים באף?

מגוון ניתוחי פוליפים באףכאמור, ניתוח פוליפים באף עוברים אנשים אשר התרופות והטיפולים הרפואיים לא עזרו להם, או כאשר התופעה התגלתה בשלב מתקדם שלה, בו הטיפולים כבר אינם אפקטיביים. את הניתוח מבצעים על ידי הסרה של הפוליפים עצמם. בניתוח זה, ישתמש המנתח במכשיר המכונה אנדוסקופ. מכשיר זה, בעל תכונות המאפשרות לו להיכנס לתעלות האף בקלות. בקצה של האנדוסקופ, מותקנים מצלמה וסכין אשר מסייעים למנתח להבין את מיקומם המדויק של הפוליפים, ולהסירם. באחוזים מסוימים, הפוליפים חוזרים לגדול לאחר מספר שנים, ויש אנשים שיזדקקו לעבור ניתוח פוליפים נוסף. בכל מקרה, הניתוח משפר את איכות החיים בצורה משמעותית ומאפשר נשימה סדירה ואיכותית, מבלי לסבול מתופעות הלוואי שציינו קודם לכן. ההחלמה מהניתוח נמשכת בין 2-3 שבועות, ובמהלכה עלולים להופיע דימומים קלים מהאף. תחושה של חוסר נעימות, גם היא חלק מתהליך ההחלמה, ולכן במשך ההחלמה נדרשת סבלנות והקשבה מלאה להוראותיו של הרופא המנתח.

ד"ר ישראל פישל
ד"ר ישראל פישל

אנו מתמחים בניתוחי עף ברמה הגבוהה ביותר, תוך שימוש בטכניקות מתקדמות ושמירה על סטנדרטים גבוהים.

התקשרו עכשיו! דילוג לתוכן