הכל אודות פוליפים באף
לא בכל המקרים, כאשר מדברים על ניתוח אף, מתכוונים לניתוח אסתטי, שמטרתו לשנות את המבנה האנטומי של האף, ולאפשר למטופל שעובר את הניתוח, ליהנות מפרופורציות וממבנה של אף מושלם או לפחות כמעט מושלם. מטופלים רבים, סובלים במשך שנים מבעיות נשימה או בעיות מבנה במחיצת האף, ולכן ברצונם לבצע ניתוח רפואי, שישפר או לחלופין יעלים את הבעיה. הניתוחים הנפוצים ביותר שמתבצעים במטרה לתקן בעיה באף הם ניתוח מחיצה, ניתוח בקונכיות וניתוח להסרת פוליפים באף. מטרתו של ניתוח מחיצה הוא להוביל לנשימה חלקה ולשפר את תפקודה של מערכת הנשימה. אותה המטרה מושגת גם בניתוח בקונכיות.
פוליפים באף – מהם ולמה צריך להסירם?
פוליפ באף, הוא למעשה סוג של גידול הנוצר בתוך חללי האף ובסינוסים. פוליפים באף מזכירים צורה של טיפה. לצערנו, קיימים פוליפים אשר גדלים, חוסמים את החללים של האף ועלולים לגרום לתופעות לוואי שונות כמו אף סתום, נזלת מוגברת, סינוסיטיס, כאבי ראש ואף במצבים מסוימים, לפגוע בחוש הריח והטעם שלנו. יש קושי לזהות סיטואציה של התפתחות פוליפים, זאת משום שהתופעות המלוות את אותה התפתחות, מזכירות צינון או שפעת. במידה ואתם מרגישים שתופעות הלוואי שציינו, לא חולפות זמן מה, ייתכן כי מדובר בהתפתחות של פוליפים, ולכן מומלץ להתייעץ עם רופא אף אוזן גרון מומחה.
כיצד הפוליפים נוצרים באף, ומדוע הם עלולים להיות מסוכנים?
פוליפים באף נחשבים לגידולים שכיחים בקרב אנשים רבים, אשר סובלים מאלרגיות כאלה ואחרות. למעשה, פוליפ באף נוצר בדרך כלל בעקבות דלקת שהתפתחה ברירית האף ובסינוסים. הפוליפ מצליח להיתלות בצורה ייחודית בגובה האף, ולעתים עם הזמן הוא מגיע עמוק לחלל האף. במקרים קיצוניים, הפוליפים שהצליחו להתפתח, ממלאים את כל חלל האף ואת הסינוסים עצמם. ברוב המקרים, התפתחות של פוליפים איננה פוגעת באיכות החיים של האנשים אותם הם תוקפים, אך יחד עם זאת, קיימים מקרים בהם הפוליפים, מפריעים לכניסה של אוויר, מה שפוגע ביכולת לנשום בצורה סדירה דרך האף. דבר נוסף שעלול להתרחש כתוצאה מהתפתחות של הפוליפים, הוא הצטברות של נוזלים שעלולה לגרום לדלקת חמורה. דלקת בסינוסים, עלולה להוביל לזיהום ולהופעה של מוגלה שילוו בתופעות כמו כאבי ראש חזקים ותחושת לחץ באזור העיניים והמצח.