ניתוח מחיצת אף – לשיפור דרכי הנשימה
מחיצת אף היא למעשה סוג של קיר אנכי המחלק את האף לשניים, דרכו עובר האוויר שאנו נושמים. הקיר הזה בנוי כולו מעצמות דקות ועדינות. המחיצה עצמה מכוסה ברקמה ששמה הוא רירית האף. ניתוח אותו מבצעים לתיקון ולשיפור תופעות ובעיות נשימה, כתוצאה מסטייה של מחיצת האף, נקרא גם בשפה הרפואית מקצועית – ׳כריתה תת רירית של המחיצה׳. ניתוח מחיצת אף, מטרתו היא בראש ובראשונה לשפר את הנשימה דרך האף, אצל אנשים הסובלים מליקויי נשימה.
ניתוח מחיצת אף – מדוע צריך אותו?
כאשר אנו נולדים, מחיצת אף נמצאת ישרה וזקופה במרכז האף, אך עם השנים כאשר גופנו עובר התפתחות פיזיולוגית טבעית, מחיצת האף עלולה לשנות את כיוונה ובמקרים מסוימים, נדרש לבצע ניתוח. בנוסף, אצל חלק מהאנשים, צצות בליטות סחוס בבסיסה התחתון של מחיצת האף, מה שנקרא ״קריסטה״. רוב האנשים לא זקוקים לביצוע של ניתוח מחיצות אף, זאת משום שהשינוי בכיוון של המחיצה, לא מפריע לנשום בצורה סדירה דרך האף.
איך מתבצע הניתוח לשינוי הסטייה של מחיצת האף?
כל מקרה נבחן לגופו, וכל ניתוח מבוצע בצורה שונה בהתאם לצורת האנטומית של המחיצה עצמה. הניתוח אורך בין 1-3 שעות וההתאוששות ממנו נחשבת לפשוטה באופן יחסי. בימים הראשונים שלאחר הניתוח, מומלץ לאכול מזון בטמפרטורת החדר. יש איסור לחשוף את האף לשמש בשלושת השבועות הראשונים, שלאחר הניתוח ו/או לבצע פעילות גופנית עצימה.