ניתוח אף שבור – מתי אפשר וצריך לבצע?
במצב בו נשבר לנו האף כתוצאה מחבלה או מכה חזקה שקיבלנו בדיוק באזור האף, הנזק אשר ייגרם הוא בדרך כלל פנימי. אף שבור בחלק מהמקרים דורש ניתוח, זאת משום שלאחר הטיפול הראשוני שבוצע להחזרת האף למקומו, יש שינוי במראה האף. את הניתוח עצמו ניתן לקבוע בהתאם למצב הרפואי של המטופל והתייעצות עם רופא מומחה. לא תמיד יש צורך לבצע ניתוח אף שבור, שכן בחלק מהמקרים יישור של האף והחזרתו למקומו לאחר החבלה, יכול להספיק.
איך מטפלים באף שבור ומה קורה במצב שצריך ניתוח?
הדבר החשוב ביותר הוא לטפל כמה שיותר מהר באף השבור, במיוחד כאשר הפגיעה מלווה בתסמינים כמו כאבי צוואר, הקאות, אובדן הכרה, קושי לנשום וכדומה. יחד עם זאת, במידה והפגיעה באף איננה חמורה, ניתן לחכות שהנפיחות באף תפחת, אך עדיף שלא לחכות יותר מ-3 ימים. החשיבות של החזרת האף למקומו לאחר שנשבר היא קריטית, שכן במידה ולא תתבצע החזרה זו, האף יחלים אך סביר להניח שבצורה עקומה ומעוותת.
במידה והתיקון של האף יתבצע בשלבים הראשונים שלאחר הפגיעה, ניתן יהיה להימנע מביצוע של ניתוח אף שבור, אך אם תחכו זמן ממושך עד שהנפיחות תרד, יש סיכוי שהאף שלכם יהפוך מעוות, והשבר יחייב אתכם לעבור ניתוח אף אסתטי או רפואי. ההחזרה של האף למקומו, חייבת להתבצע על ידי רופא המוסמך לבצע פעולה זאת. לאחר ההחזרה של האף למקומו, יקבע הרופא את האף עם סד, ממש כמו בניתוח אף קוסמטי, זאת בכדי למנוע תזוזה שלו ולאפשר לעצמות ולרקמות להתאחות ולהחלים. במידה והאף לא התאחה בצורה אופטימלית, הדרך היחידה להחזיר את האף לקדמותו היא באמצעות ניתוח.
ניתוח אף שבור – איך ומתי זה מתבצע?
ליחצו לקבלת מידע על מנתחי אף מומלצים