ניתוח אף סגור – אבי הניתוחים הפלסטיים
באופן כללי, ניתוח אף הוא בין הניתוחים הפלסטיים הכי פופולריים בשנים האחרונות. למעשה, מדובר בניתוח הוותיק ביותר בהיסטוריה של הניתוחים הפלסטיים המודרניים. בשנת 1870 ביצע רופא מומחה מגרמניה, ד״ר ג׳וזף ניתוחי אף סגורים שנחשבו לתגלית בתחום הכירורגיה הפלסטית. רוב המטופלים המעוניינים לבצע ניתוח אף, מעדיפים לעבור ניתוח אף סגור, בכדי להימנע מצלקות.
ניתוח אף סגור – בלי צלקות
כאמור, בשיטה זו המכונה- ״ניתוח אף סגור״, בוחרים רוב המטופלים. את הניתוח, מבצע מנתח האף באמצעות שני חתכים בחלל הפנימי של האף. החתכים אינם נראים לעין לאחר הניתוח. נשארות צלקות עדינות אך הן נמצאות בתוך האף, ולכן לא רואים אותן כלל וכלל.
ממה האף שלנו מורכב?
איך מתבצע תהליך של ניתוח אף סגור ובמה הוא שונה מניתוח אף פתוח?
רוב ניתוחי האף הסגורים מתבצעים תוך הרדמה כללית. מנתח האף אינו משיל את העור לחלוטין מהמסגרת של האף, אלא מנתק אותו ויוצר סוג של רווח בין העור לבין העצם והסחוס באף. ניתוח אף סגור, בשונה מניתוח אף פתוח, מאפשר למנתח גישה מוגבלת, ולמעשה הניתוח מתבצע בזכות המיומנות של הרופא. המנתח משייף, מזיז ומפסל את האף באמצעות מכשור מיוחד ומעצב את האף מחדש. ניתוח אף מסוג זה, נמשך בין שעתיים לשלוש, ולאחר מכן המטופל ינוח בחדר ההתאוששות מספר שעות. בעוד ניתוח ׳סגור׳ נערך מבלי לבצע חתכים חיצוניים על פני העור, בניתוח אף ׳פתוח׳ המנתח יוסיף חתך בעמוד הרקמה הבסיסי, זאת בכדי לחשוף את מבנה האף ולראות בדיוק מה נעשה מבחינה אנטומית. ניתוח מהסוג הפתוח, מאפשר להוסיף שתלי סחוס במקומות מסוימים. ניתוח אף בשיטה הפתוחה, מתבצע בדרך כלל, במקרים מורכבים, לדוגמא במצבים בהם נדרש תיקון לאחר ניתוח אף כושל, במצבים של אף עקום או כשיש עיוותים מבניים בעקבות תאונה או מכה חזקה באף. בסופו של ניתוח האף, יניח המנתח שני טמפונים אשר יספגו את הדם וההפרשות מהאף, בימים הראשונים שאחרי הניתוח. על האף יניח המנתח סד אשר ייצב את האף ויעניק לו בסופו של דבר צורה חדשה.