ניתוח אף – מאיזה גיל מותר וכדאי לחשוב על כך ברצינות?
ניתוח אף פופולרי ונפוץ בקרב בני נוער אשר אינם מרוצים ממראה האף שלהם. אותם בני נוער חולמים לשנות את האף כבר מגיל צעיר, ובטוחים כי המראה החדש ישפר להם את הביטחון העצמי ואת התחושה הפנימית באופן ניכר. ברוב המקרים בני נוער אלה צודקים, שכן האף הוא איבר הממוקם במרכז הפנים ומהווה השפעה למראה הכללי שלנו. יחד עם זאת, מכיון וכל האיברים בגוף ממשיכים לצמוח, להתפתח ולגדול ברוב המקרים עד גיל 18, ביצוע של ניתוח אף לפני גיל 17 לרוב איננו מומלץ.
ניתוח אף – מאיזה גיל, האם יש הבדל בין נשים לגברים?
למרות שברוב המקרים הגדילה הפיזיולוגית של הגוף נמשכת עד גיל 17 לפחות, במקרים מסוימים במיוחד אצל נשים, ניתן לקבוע כי האף הגיע ל-90% מהתהליך ההתפתחותי שלו. לכן, במקרים אלה, גיל 15 הוא הגיל המינימלי בוא ניתן לבצע ניתוח אף. מאיזה גיל ניתן לבצע את הניתוח, היא איננה השאלה היחידה אותה יש לשאול, שכן שלב ההתפחות של האף רלוונטי גם הוא.
האם יש גיל מקסימלי לביצוע של ניתוח אף?
לסיכום, יש חשיבות גבוהה הן לגיל הכרונולוגי והן לגיל הביולוגי בכדי שתוכלו לעבור ניתוח אף. גיל כרונולוגי משמעותו בני כמה אנחנו, בעוד גיל ביולוגי משמעותו ההתפתחות הגופנית של האדם המעוניין לבצע את הניתוח. שיקול נוסף הקשור לנושא, הוא רמת הבגרות של הנער או הנערה שברצונם לבצע ניתוח אף. באיזה גיל מגיעים לבגרות נפשית? כמובן שתשובה זו תלויה באדם שעומד מולנו, אך יש חשיבות לבגרות הנפשית והמנטלית גם יחד, שכן נער או נערה שהתנהגותם ילדותית ואינה בוגרת, עלולים לחוות את הניתוח ואת תהליך ההחלמה ממנו כטראומה.