ניתוח אף לפני ואחרי – האם להסתמך רק על התמונות אותן מציג לנו המנתח?
לפני שאנו מבצעים ניתוח אף כירורגי, עלינו להיפגש עם המנתח אותו בחרנו, לבצע עבורנו את הניתוח. המנתח יסביר לנו את שלבי ההחלמה אחרי הניתוח וכיצד עלינו להתנהל. במהלך פגישת הייעוץ, המנתח מתרשם מהרקע הפסיכולוגי של המנותח בכדי לזהות, במידה ויש, תגובות מופרזות בעקבות הבחירה לבצע את הניתוח. בנוסף, במהלך הפגישה יציג המנתח בפני המטופל, תמונות של ״ניתוח אף לפני ואחרי״. אך האם עלינו להסתמך רק על תמונות אלה?, התשובה היא ממש לא. אמנם התמונות של ״ניתוחי אף לפני ואחרי״, מהוות חלק מהשיקולים המשפיעים על הבחירה הסופית של הטופל, אך אין להסתמך רק על תמונות אלה, משום שבדרך כלל מנתחים אינם מציגים תוצאות של ניתוחים כושלים. כפי שהמנתח מתרשם מהטופל במהלך פגישת הייעוץ, גם המטופל אמור להתרשם מהמנתח, מהניסיון המקצועי שלו ומתכונות האופי המאפיינות אותו ולבצע את בחירתו בלב שלם, שכן בחירת המנתח תשפיע באופן ניכר על תוצאות הניתוח.
ניתוח אף לפני ואחרי – בדיקות והסברים
במהלך פגישת הייעוץ, פרט להיותו של המנתח מציג בפני המנותח תמונות של ״ניתוח אף לפני ואחרי״, מספר לו על הסיכונים והסיבוכים, אשר יכולים להתפתח כתוצאה מהניתוח ומציג בפניו את תוצאות הניתוח, חייב המנתח לבצע גם מספר בדיקות רפואיות לפני הניתוח.
- לפני הניתוח בודק המנתח את מבנה האף עצמו, בכדי שאחרי הניתוח יהיה מקור להשוואה. הבדיקה כוללת את היחסים בין האף לבין האיברים האחרים הממוקמים באזור הפנים כמו השפתיים והמצח.
- בדיקה של האף כאיבר בודד. בדיקה זו תכלול בדיקה חיצונית ובדיקה פנימית של האף בעזרת מכשיר מיוחד. המנתח בודק את האף מכל הזוויות האפשרויות, על מנת לוודא אם קיימים סיכונים שעלולים להשפיע על מהלכו של הניתוח. הדברים אותם המנתח יבדוק בבדיקה זו יכללו את סימטריית האף, את יושר האף, את רוחב הנחיריים, את אורך האף ועוד.