ניתוחי אף כושלים – מדוע זה עלול לקרות?
ניתוחי אף פלסטיים נחשבים לבין הניתוחים הנפוצים והפופולריים ביותר, להם יש אחוזי הצלחה גבוהים במיוחד. אך כמו בכל ניתוח בו מעורבים הליכים כירורגיים, גם ניתוח אף יכול להיכשל. ביחס לניתוחים פלסטיים אחרים, ניתוחי אף נחשבים למורכבים יחסית, זאת משום שהם מבוצעים דרך הנחיריים ולא ניתן לראות באופן ישיר את האזור המנותח. ניתוחי אף כושלים עלולים לקרות באחוזים נמוכים, זאת משום שהאף נחשב לאיבר קטן ומורכב, אזור הדורש מקצועיות ומיומנות רבה.
סוגים של ניתוחי אף כושלים
יש שני סוגים עיקריים של ניתוחי אף כושלים, ביניהם יש הבדל ניכר:
- אצל בערך 10% מהמטופלים אשר עוברים ניתוח אף, יש צורך בתיקון בשל בליטות סחוס קטנות באף, או בעקבות חוסר סימטריה בקצה האף או בנחיריים. כשל של ניתוח מסוג זה, אינו מתבצע בעקבות חוסר ניסיון של המנתח, אלא מושפע מהמבנה הפיזי והפנימי של האף עצמו. ניתוח אף כושל מסוג זה ניתן לתיקון. התיקון עורך זמן קצר יותר מאשר הניתוח הראשוני, אותו מבצע ברוב המקרים המנתח המקורי והוא אינו כרוך בעלות נוספת.
- הסוג השני הוא מצב של נזק מבני חמור יותר מאשר הסוג הראשון. ניתוחי אף אשר נכשלים בעקבות כריתת יתר של הסחוסים, או כתוצאה מהורדה מוגזמת של העצמות, עלולים לפגוע במבנה של האף, ובמקרים מסוימים לפגוע במערכת הנשימה. פגיעה בשלמות ובסמיטריה של האף, מקשה על התיקון. ניתוח מסוג זה מכונה שחזור.