מחיצת אף עקומה היא אחת מהסיבות לביצוע ניתוח אף
האף בנוי משני חללים’ ביניהם מפרידה מחיצת האף, שלעתים, במקרים מסוימים מתעקמת, כתוצאה מחבלה, תאונה או מכה באזור האף. באזור זה יש שתי שכבות. שכבה אחת ממוקמת בקדמת האף ונחשבת לגמישה יותר, בעוד השנייה ממוקמת בחלק האחורי של המחיצה, וזו פחות גמישה. מחיצת אף עקומה, יכולה להתפתח גם כבר מהלידה והיא נחשב לתופעה שכיחה, שעלולה במצבים מסוימים לגרום לחסימה של אוויר ולתופעות לוואי שונות.
מחיצת אף עקומה – למה היא גורמת?
סטייה של מחיצת האף והתעקמות מזערית שלה, עלולה לגרום לקשיים נשימתיים ולהפרעות אסתטיות. רוב האנשים שמזוהה אצלם מחיצת אף עקומה, בקושי מרגישים בכך ויכולים לחיות עם התופעה חיים שלמים. לעומת זאת, אנשים הסובלים מהתופעה עצמה, יכולים לסבול מחסימת אוויר, סינוסיטיס חוזר, אף סתום ועוד. ניתן לעבור ניתוח אסתטי ו/או רפואי ליישור מחיצת האף, המאפשר להיפטר מכל תופעות הלוואי שצוינו.
מה נדרש לעשות לפני ביצוע ניתוח ליישורה של מחיצת האף שהתעקמה?
לפני ההחלטה הסופית, האם לבצע ניתוח מחיצת אף עקומה, יש לקבוע פגישת ייעוץ עם לפחות מנתח אף מומחה אחד, שיבדוק האם בכלל הכרחי ונחוץ לבצע את הניתוח. יש אנשים שסובלים מסטייה במחיצת האף, אך לאחר אבחנה מקצועית, מתברר שהניתוח מיותר עבורם. בכדי לדעת האם עליכם לעבור את הניתוח, הרופא המומחה יבדוק את ההפרעות הנגרמות כתוצאה מהסטייה של מחיצת האף, וימליץ אם כדאי או לא כדאי לבצע את הניתוח.